Bhn2
21/2 cwn tpung gndum
2 sdb susu tpung
1 sdb gula
1 sdk yis
5 sdb mnyk msak
Ait seckupnya utk mengguli
21/2 cwn tpung gndum
2 sdb susu tpung
1 sdb gula
1 sdk yis
5 sdb mnyk msak
Ait seckupnya utk mengguli
Cara.....
Satukn tpung,susu tpung,gula,yis n mnyk dlm bkas bsar gaul smua bg sebati kmdn msukkn air sdkit2 n uli smpai xlekat kt tngan.perap doh hngga menggembang....kmdn tmbuk doh bg kluarkn angin.pastu bulat2kn doh n canai nipis.pnaskn n goreng hngga msak.pastikkn mnyk btul2 pnas....
Satukn tpung,susu tpung,gula,yis n mnyk dlm bkas bsar gaul smua bg sebati kmdn msukkn air sdkit2 n uli smpai xlekat kt tngan.perap doh hngga menggembang....kmdn tmbuk doh bg kluarkn angin.pastu bulat2kn doh n canai nipis.pnaskn n goreng hngga msak.pastikkn mnyk btul2 pnas....
yumyum...
ReplyDeleteKawan saya isi kelapa parut dlm roti puri ni, sedap jugak sbb lemak2 manis kelapa tu.
YEKE SEDAP JUGA TU BAGI KAK ROTI KOSONG PUN OK...TQ MILA
ReplyDeleteInti dia sambal ke?
ReplyDeleteYA TKSH ADAM
ReplyDelete